You are currently viewing Брз колач со мармалад од кајсија

Брз колач со мармалад од кајсија

отребни состојки:

Шеќер – 1 чаша

Млеко – 1 чаша

Брашно – 1 чаша

Вода – 1 чаша

Сода бикарбона – 1 ќесичка

Мармалад од кајсија – 3 лажици

Какао – 2 лажици

За преливот:

Мармалад од кајсија – 2 лажици

Чоколадо за готвење – 100 грама

Масло – 1 лажица

Начин на подготовка:

Прв чекор: Сите состојки за пандишпанот измешајте ги и изматете ги со миксер. Испечете го на 200 степени.

Втор чекор: На сеуште топлиот пандишпан, ставете го мармаладот од кајсија во посакуваната количина.

Трет чекор: Чоколадото скршете го на коцки и ставете го на средна температура во тавче со малку масло, промешувајте додека не се стопи чоколадото. Потоа премачкајте го над пандишпанот и мармаладот од кајсија. Колачот оставете го да се олади на собна температура, потоа дополнително во фрижидер.

Пријатно јадење.